30 noiembrie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2845
Noi condiții de intrare în R.Moldova
30 noiembrie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2845

Noi condiții de intrare în R.Moldova

Începînd cu 28 noiembrie au fost instituite noi restricții de circulație la trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, notează Noi.md.

Măsurile au fost instituite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în legătură cu apariția noii tulpini B.1.1.529 – Omicron – a coronavirusului.

Astfel, din 28 noiembrie se interzice accesul pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor care, în ultimele 14 zile, au călătorit în Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi.

Totodată, cetățenii Republicii Moldova care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și care, în ultimele 14 zile, au călătorit în Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini sau Malawi vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de carantină de 14 zile, în locurile declarate. Regimul de carantină se va aplica inclusiv pentru cei care au fost vaccinați sau care au suportat boala.

Persoanele care se află în regim de carantină pot întrerupe acest regim după a 7- a zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

Pentru cetățenii moldoveni reveniți în R.Moldova, care călătoresc din alte țări decît cele enumerate mai sus, rămîn în vigoare vechile prevederi.

Astfel, traversarea frontierei pe sensul de intrare în Republica Moldova se permite fără restricții în una din următoarele condiții:

- prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare;

- prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

- prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19.

Persoanele care nu prezintă condițiile stipulate mai sus sînt obligate să respecte regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , calatorie , Pandemie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1155 locuitori

Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.