06 martie 2013, 16:28 Realitatea moldovenească views 12388
06 martie 2013, 16:28 Realitatea moldovenească views 12388

În Marea Neagră s-a scufundat nava moldovenească "Nikolai Bauman"

În Marea Neagră în largul coastei regiunii Odesa s-a scufundat nava "Nikolai Bauman" aflata sub pavilionul Moldovei, potrivit site-ului ucrainean "Dumskaia".

Nava venea se îndrepta din Turcia spre Herson, cu o încărcătură de gips (aproximativ trei mii de tone). Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 6 martie în brațul Dunării Starostambulskii. În prora navei a început să pătrundă apă. Căpitanul a dat alarma și a încercat să salveze nava, dar nu a avut timp să o facă.

Membrii echipajului (potrivit site-ului " Dumskaia ", la bord erau 10 ucraineni și un rus, potrivit altor date, furnizate de către reprezentantul Ministerului pentru Situații de Urgență a Ucrainei, Serghei Didkovski, toți membrii echipajului au cetățenia Republicii Moldova) au fost evacuați cu barca. Ei au fost preluați de o navă a serviciului marin de salvare și căutare din Ucraina. Marinarii au fost aduși în orașul Vilkovo (raionul Chilia, regiune Odesa).

În ceea ce privește nava, ea s-a scufundat la o adîncime de 15 metri. Cauza accidentului este încă necunoscută.

Nava "Nikolai Bauman" a fost construită acum 40 de ani. Proprietarul actual este o companie din Izmail DANUBE SHIPPING LTD. Anterior  această nava a aparținut companiei TRYGGRONIA INVESTMENTS INC și s-a aflat sub pavilionul Cambodgiei.

Cuvinte cheie:

mare , accident , nave , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2171 locuitori

Grozeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Grozeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Grozești a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.