13 noiembrie 2021, 09:45 Realitatea moldovenească views 1987
Zece elevi din Republica Moldova participă la Forumul Internațional al Tinerilor
13 noiembrie 2021, 09:45 Realitatea moldovenească views 1987

Zece elevi din Republica Moldova participă la Forumul Internațional al Tinerilor

Zece tineri din cadrul Consiliului Național al Elevilor participă, în perioada 12-14 noiembrie, la cea de-a 12-a ediție a Forumului Internațional al Tinerilor (FIT), organizat de Oficiul Special Guvernamental pentru Educație din Jeju, Republica Coreea.

În cadrul evenimentului, tineri din diferite țări participă la ateliere de discuții privind promovarea spiritului cetățeniei globale și a schimbului cultural prin prisma problemelor mondiale, provocate inclusiv de pandemia COVID-19, transmite Noi.md.

Forumul se desfășoară în cadrul a patru panele tematice:

- Acțiuni de reducere a decalajului privind digitalizarea în sistemul educațional și capacitatea academică;

- Acțiuni de protejare și conservare a naturii, urmare a provocărilor pandemiei Covid-19;

- Acțiuni de realizare a securității alimentare și a promovării nutriției;

- Acțiuni pentru rezolvarea conflictelor și construirea păcii.

La finalul atelierelor de discuții, echipele din statele participante își vor prezenta Planul de acțiuni pe care l-au elaborat întru soluționarea problemelor abordate. De asemenea, fiecare echipă va prezenta un filmuleț pregătit din timp prin care vor prezenta țara și localitățile de unde provin, realizînd astfel un schimb cultural.

Menționăm că elevii din țara noastră, care vor participa la lucrările FIT, vin din orașele CahulSoroca, Florești, Edineț, Rîșcani, BriceniChișinău și satele Gura Galbenei (rn. Cimișlia) și Pepeni (rn. Sîngerei).

Prezența Republicii Moldova la Forumul Internațional al Tinerilor se încadrează în prevederile Memorandumului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație din Jeju, Republica Coreea, semnat în martie, 2021.

Mai multe detalii despre activitățile Forumului Internațional al Tinerilor pot fi accesate pe site-ul oficial:http://jejuyouthforum.or.kr/

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

forum , elevi , Coreea de Sud

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
79 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.