26 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 3911
O altă față a ”activistei de serviciu” Maria Olar
26 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 3911

O altă față a ”activistei de serviciu” Maria Olar

Tot mai des în spațiul public, în centrul evenimentelor mediatizate pe larg de mass-media, apare figura Mariei Olar, o controversată activistă implicată în mai multe scandaluri în ultimii ani.

Sub paravanul luptei cu corupți, o simplă femeie din Chișinău - numită și ”protestatară de serviciu” are timp să meargă la diferite ședințe ale CMC, să intre în scandal cu polițiștii și politicienii și într-un cuvînt să fie ”omul potrivit la locul potrivit”, doar de dragul de a ajunge în atenția publică.

Așa se face, că la 8 octombrie 2021, Maria Olar și-a cumpărat un teren de 550 de mii de lei, în Capitală (o casa de locuit individuală de pe strada Tîrgoviște cu suprafața totală de 533 de metri pătrați). Or ea, a oferit cea mai mare sumă în cadrul unei licitații desfășurate de autoritățile municipale.

Trezește interes proveniența banilor acestei persoane, care anterior declara că are un salariu de 13 mii lei, iar în prezent se declară șomeră.

Un singur calcul ar arăta că activista pentru a cumpăra acest imobil ar fi trebuit să lucreze cel puțin 3,5 ani fără să achite pentru servicii comunale și fără să cheltuie măcar un leu din salariul care îl declară pentru mîncare. Asta în timp ce activista mai are timp să meargă la proteste, ședințe ale CMC și să își cumpere și telefoane care la momentul în care a fost surprinsă cu el în spațiul public (decembrie 2020) costa aproape 20 mii de lei.

Pentru prima dată în spațiul public, Maria Olar a apărut în 2015, cînd în cadrul unei conferințe de presă activista spunea că a muncit mai mulți ani în Italia pentru a le oferi celor trei copii ai ei un trai mai bun, dar a ajuns să fie umilită în propria țară din cauza corupției și a nedreptății. Activista a deschis o spălătorie în Capitală, din banii cîștigați peste hotare, dar după cum spunea chiar ea i s-au pus bețe în roate, primind continuu amenzi de zeci de mii de lei, ceea ce a dus la blocarea afacerii.

Din acel moment a început marea telenovelă cu participarea Mariei Olar.

Tot în 2015, Maria Olar în timp ce se afla la o spălătorie din strada Tîrgoviște din Chișinău a pălmuit un bărbat, ca ulterior să se dea în spectacol la secția de poliție din sectorul Ciocana al capitalei.

În 2018 aceasta a fost la un pas de a ajunge în închisoare, după ce a fost condamnată la un an și șase luni cu suspendare pentru huliganism.

Vasile Sclifos este polițist în sectorul Ciocana și parte vătămată în dosarul penal, în care activista Maria Olar a fost condamnată pentru huliganism.

Omul legii a acuzat-o pe femeia că l-ar fi bătut în 2015, atunci cînd a fost chemat să intervină în aplanarea unui conflict.

La rîndul său, Maria Olar susține că ea a fost bătută de către Sclifos în curtea casei sale și că în urma altercației a rămas fără un dinte. Activista a spus că a depus pe numele lui Sclifos o plîngere, iar poliția din sectorul Ciocana al capitalei i-a intentat dosar penal pentru huliganism, pentru că nu s-a conformat somației oamenilor legii de a-și retrage plîngerea.

”Protestatara de serviciu”, încearcă în repetate rînduri să atragă atenția publică prin înregistrări video în care face așa numite dezvăluiri despre actele de corupție săvîrșite de oameni ai legii, procurori, judecători.

Potrivit unor surse care au dorit să își păstreze anonimatul, pentru fiecare apariție publică în care activista nu face altceva decît scandal, Maria Olar ar percepe o taxă. Aceasta ar lucra la comandă pentru cei care o plătesc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

activisti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.