26 octombrie 2021, 11:15 Realitatea moldovenească views 2107
Un semn al suveranității țării este capacitatea autorităților de a lua decizii fără a se uita la curatori (și din est, și din vest)
26 octombrie 2021, 11:15 Realitatea moldovenească views 2107

Un semn al suveranității țării este capacitatea autorităților de a lua decizii fără a se uita la curatori (și din est, și din vest)

Dacă nu ar depinde de curatorii externi (și cei din est,și cei din vest), autoritățile Moldovei ar avea mult mai multe posibilități să-și dezvolte propria independență energetică, să obțină tarife ieftine și în rezultat – să construiască o economie social orientată mai eficientă. Pentru aceasta, politicienii noștri ar trebui să devină cu adevărat independenți și de birocrații moscoviți, și de cei de la Kiyv, Bruxelles, Washington sau București. Ar fi de dorit ca politicianul să depindă numai de poporul care îl votează și de dragostea pentru propria țară.

Ar fi interesant să-l întrebăm pe deputatul PAS Dan Perciun, destul de capabil și cu anumite condiții – promițător, dar și foarte tinerel, care zilele trecute s-a pronunțat strălucit în favoarea suveranității și independenței țării noastre : «Dumneavoastră, Dan, și familia Dvs. cu siguranță împărtășiți viziunile, tradiționale pentru țara și poporul nostru, asupra religiei, culturii, problemelor de gen, și probabil V-ați întrebat cu privire la necesitatea ratificării urgente a Convenției de la Istanbul?». Eu cred că și Dvs., și altor colegi, șefii de la partid le-au dat un răspuns de genul: «Nu putem face nimic. Trebuie să votăm – ne-o cer partenerii de dezvoltare». Mai trebuie de văzut «partenerii» cărei dezvoltări, însă oare partidul aflat la guvernare, care în ciuda viziunilor majorității populației țării și a membrilor acestui partid, este nevoit să voteze de urgență o lege, care poate distruge întregul sistem de valori culturale și religioase, format de milenii la moldoveni, este independent? Sau suveran?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , suveranitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1932 locuitori

Iurceni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iurceni și Mîrzoaia. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1932 de oameni. Satul Iurceni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.