|
Un semn al suveranității țării este capacitatea autorităților de a lua decizii fără a se uita la curatori (și din est, și din vest)
Dacă nu ar depinde de curatorii externi (și cei din est,și cei din vest), autoritățile Moldovei ar avea mult mai multe posibilități să-și dezvolte propria independență energetică, să obțină tarife ieftine și în rezultat – să construiască o economie social orientată mai eficientă. Pentru aceasta, politicienii noștri ar trebui să devină cu adevărat independenți și de birocrații moscoviți, și de cei de la Kiyv, Bruxelles, Washington sau București. Ar fi de dorit ca politicianul să depindă numai de poporul care îl votează și de dragostea pentru propria țară.
Ar fi interesant să-l întrebăm pe deputatul PAS Dan Perciun, destul de capabil și cu anumite condiții – promițător, dar și foarte tinerel, care zilele trecute s-a pronunțat strălucit în favoarea suveranității și independenței țării noastre : «Dumneavoastră, Dan, și familia Dvs. cu siguranță împărtășiți viziunile, tradiționale pentru țara și poporul nostru, asupra religiei, culturii, problemelor de gen, și probabil V-ați întrebat cu privire la necesitatea ratificării urgente a Convenției de la Istanbul?». Eu cred că și Dvs., și altor colegi, șefii de la partid le-au dat un răspuns de genul: «Nu putem face nimic. Trebuie să votăm – ne-o cer partenerii de dezvoltare». Mai trebuie de văzut «partenerii» cărei dezvoltări, însă oare partidul aflat la guvernare, care în ciuda viziunilor majorității populației țării și a membrilor acestui partid, este nevoit să voteze de urgență o lege, care poate distruge întregul sistem de valori culturale și religioase, format de milenii la moldoveni, este independent? Sau suveran?
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1921
- Populația:
- 424 locuitori
Hîrtop este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Taraclia și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 424 de locuitori. Satul Hîrtop a fost întemeiat în anul 1921.
Comentarii
(0)