12 octombrie 2021, 12:30 Realitatea moldovenească views 2484
Toți cetățenii trebuie să dețină actul de identitate cînd ies din casă
12 octombrie 2021, 12:30 Realitatea moldovenească views 2484

Toți cetățenii trebuie să dețină actul de identitate cînd ies din casă

Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, toți cetățenii, cu excepția minorilor, sînt obligați să dețină un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a documentului, în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise, inclusiv în transportul public. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP), comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CNESP, începînd cu 15 octombrie 2021, cetățenii vor putea descărca online Certificatul COVID-19, care include: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare, de pe pagina: certificate-covid.gov.md. Modelul acestuia a fost aprobat la 8 octombrie, în cadrul Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică și va fi emis prin Sistemul Informațional Automatizat „Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19", în baza datelor prezentate de către instituțiile medico-sanitare.

Certificatul digital COVID-19 facilitează libera circulație la nivel național și internațional, în condiții de siguranță, pe perioada pandemiei COVID-19. Documentul va putea fi descărcat gratuit și va fi disponibil în limbile romînă și engleză. Acesta reprezintă o dovadă oficială că persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19, s-a testat și are un rezultat negativ sau a avut COVID-19 și s-a vindecat.

Totodată, la prezentarea Certificatului COVID, cetățenii vor trebui să demonstreze deținerea unui act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a acestuia.

De asemenea, Certificatul COVID eliberat pe teritoriul altui stat, în baza modelului țării emitente, trebuie să fie prezentat în limbile romînă, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Pentru certificatele emise în alte limbi decît cele menționate, acestea vor fi confirmate prin traducere autorizată în Republica Moldova, în limbile romînă sau rusă.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.