|
Igor Șcerbinschi: "Moldova nu și-a îndeplinit nici o obligație privind implementarea standardelor de mediu ale UE"
În cadrul Acordului de asociere cu UE, Moldova urma să înceapă etapa pregătitoare de trecere la standardele europene de mediu care reglementează conținutul substanțelor nocive în gazele de eșapament. Pentru prima dată s-a vorbit la modul serios despre această posibilitate în 2017. Dar fără niciun rezultat. Apoi au apărut discuții în 2019, cînd țara noastră a trebuit să coordoneze condițiile de implementare cu partenerii europeni. Următoarea amînare în rezolvarea acestei probleme a avut loc sfîrșitul anului 2021. De ce guvernul nu-și îndeplinește obligațiile în acest domeniu și cum va afecta introducerea standardelor de mediu piața auto din Moldova și consumatorii săi?
Răspunsul la acestea și multe alte întrebări aflați din interviul cu Igor Șcerbinschi, prim-vicepreședintele companiei Daac Hermes SA.
- Dle Șcerbinschi, în țările UE standardul Euro-5 pentru toate camioanele noi a devenit obligatoriu din 2008, pentru autoturisme - din 2009. Acum în zona euro este implementat activ standardul Euro-6+. În Rusia funcționează Euro-5 din 2016. Iar în Moldova ce standarde sînt în vigoare și care trebuie implementate?
- Aceasta este o întrebare interesantă, pentru că noi nu avem nici un fel de standarde. În prezent, în țările europene nu există o normă mai mică decît Euro-5. Adică, acesta este minimul care există și puțini produc deja astfel de mașini. În țările UE este deja în vigoare Standardul Euro-6+. Respectiv, pentru noi, trecerea imediat la un astfel de standard ridicat poate avea consecințe negative. Căci acest lucru nu se referă numai la cerințele față de standardul dispozitivului mașinii. Acestea sînt cerințe și față de combustibil, ceea ce înseamnă că și alte întreprinderi ar trebui să se pregătească de această trecere
Continuara articolului citiți pe noi.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1924
- Populația:
- 252 locuitori
Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.
Comentarii
(0)