25 iulie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 1778
La 27 august, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc o paradă militară
25 iulie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 1778

La 27 august, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc o paradă militară

Decretul semnat de șeful statului, Maia Sandu, privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare.

Potrivit documentului, conform Hotărîrii Guvernului nr. 102/2021 cu privire la Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Moldova-30”, la 27 august 2021, în Piața Marii Adunări Naționale va fi desfășurată parada militară cu participarea subdiviziunilor Armatei Naționale, ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova.

“Constituirea formațiunilor de paradă și conducerea paradei militare se pune în sarcina ministrului Apărării. Guvernul va asigura pregătirea și desfășurarea paradei militare”, se mai spune în decret. Prezentul decret intră în vigoare la data publicării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ziua Independenței , parada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
350 locuitori

Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.