23 iulie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2694
23 iulie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2694

ANRE: Motorină în țară este, însă operatorii refuză s-o vîndă

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunţat că monitorizează atent situația și a prezentat câteva detalii în contextul ultimelor evoluții pe piața produselor petroliere din Republica Moldova și lipsa motorinei la unele benzinării. Instituția afirmă că motorină în ţară este, însă operatorii refuză s-o vândă.

Agenția constată, din datele statistice oficiale, că în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, însă refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare. „Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare", declară ANRE.

Referitor la ultimele modificări legislative și a cadrului de reglementare, precum și a declarațiilor în spațiul public din partea unor companii petroliere sau experți/formatori de opinie, ANRE condamnă ferm orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor Agenției aprobate anterior.

„Totodată, cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii", a afirmat sursa citată.

ANRE a precizat că, în conformitate cu datele preliminare, în perioada 1 – 22 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Portul Internațional Liber Giurgiulești, au fost introduse 11,6 mii tone de benzină și 32 mii tone de motorină.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

ANRE , combustibil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
948 locuitori

Voloave este un sat din cadrul comunei Parcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 948 de oameni. Satul Voloave a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.