|
Despre lege, drepturi și reguli
Prin implementarea conceptului său de «ordine mondială, bazată pe reguli», Occidentul urmărește scopul să ducă discuțiile asupra subiectelor-cheie în formatele comode lui, unde disidența nu este invitată. Articolul lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe din FR, a fost pregătit pentru ziarul «Коммерсантъ» și revista «Россия в глобальной политике» și a apărut simultan în ambele publicații. Îl propunem și atenției cititorilor noștri.
Discuția sinceră și în linii mari – constructivă, la summit-ul președinților Vladimir Putin și Joseph Biden din Geneva, la 16 iunie 2021 s-a încheiat cu înțelegerea de a începe un dialog concret cu privire la stabilitatea strategică – cu constatarea foarte importantă despre inadmisibilitatea unui război nuclear, precum și cu înțelegerea oportunității consultărilor în problemele securității cibernetice, a activității misiunilor diplomatice, soarta cetățenilor Rusiei și ai SUA , care își ispășesc pedeapsa într-un șir de conflicte regionale.
Liderul rus a conturat clar, inclusiv în spațiul public, că rezultatul în toate direcțiile este posibil doar prin găsirea unui echilibru reciproc acceptabil de interese bazate pe o paritate strictă. În cadrul negocierilor, obiecții nu au răsunat. Însă imediat după încheierea lor oficialii americani, inclusiv participanți la întrevederea de la Geneva, au început să transmită insistent abordările anterioare: cică, noi «i-am indicat Moscovei, am prevenit-o, i-am înaintat cerințe ». Și toate aceste «preveniri» au început să fie însoțite de amenințări : dacă Moscova «în luni numărate» nu va accepta «regulile de Joc», care i-au fost dictate la Geneva, ea va fi supusă unor noi presiuni.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1554
- Populația:
- 1007 locuitori
Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.
Comentarii
(0)