15 iulie 2021, 15:10 Realitatea moldovenească views 3300
Despre lege, drepturi și reguli
15 iulie 2021, 15:10 Realitatea moldovenească views 3300

Despre lege, drepturi și reguli

Prin implementarea conceptului său de «ordine mondială, bazată pe reguli», Occidentul urmărește scopul să ducă discuțiile asupra subiectelor-cheie în formatele comode lui, unde disidența nu este invitată. Articolul lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe din FR, a fost pregătit pentru ziarul «Коммерсантъ» și revista «Россия в глобальной политике» și a apărut simultan în ambele publicații. Îl propunem și atenției cititorilor noștri.

Discuția sinceră și în linii mari – constructivă, la summit-ul președinților Vladimir Putin și Joseph Biden din Geneva, la 16 iunie 2021 s-a încheiat cu înțelegerea de a începe un dialog concret cu privire la stabilitatea strategică – cu constatarea foarte importantă despre inadmisibilitatea unui război nuclear, precum și cu înțelegerea oportunității consultărilor în problemele securității cibernetice, a activității misiunilor diplomatice, soarta cetățenilor Rusiei și ai SUA , care își ispășesc pedeapsa într-un șir de conflicte regionale.

Liderul rus a conturat clar, inclusiv în spațiul public, că rezultatul în toate direcțiile este posibil doar prin găsirea unui echilibru reciproc acceptabil de interese bazate pe o paritate strictă. În cadrul negocierilor, obiecții nu au răsunat. Însă imediat după încheierea lor oficialii americani, inclusiv participanți la întrevederea de la Geneva, au început să transmită insistent abordările anterioare: cică, noi «i-am indicat Moscovei, am prevenit-o, i-am înaintat cerințe ». Și toate aceste «preveniri» au început să fie însoțite de amenințări : dacă Moscova «în luni numărate» nu va accepta «regulile de Joc», care i-au fost dictate la Geneva, ea va fi supusă unor noi presiuni.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , SUA , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.