|
Șase elevi au devenit cîștigători ai unui concurs de creație inițiat de Parlament
Șase elevi au devenit cîștigători ai concursului de creație „Activitatea unui deputat în 101 cuvinte", lansat de Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia aniversării a 30 de ani ai Legislativului. Cei șase tineri vor fi invitați la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura a XI-a, care este programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
Potrivit serviciului de presă al Legislativului, pe locul I s-au clasat trei tineri, care au obținut un punctaj egal. Este vorba de Bianca Plămădeală – 16 ani, elevă la Liceul Teoretic Republican „Aristotel" din capitală, Felicia Zaharcu – 16 ani, studentă la Colegiul de Industrie Ușoară din mun. Bălți și Marina Cobîleanschi – 17 ani, elevă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Cimișlia. Locul II l-a obținut Grigore Rînja – 17 ani, elev la Liceul Teoretic „Ion Creangă" din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Locul III este împărțit de Elena Cebotari – 17 ani, elevă la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici" din Bursuc, raionul Florești și Mădălina Groza – 16 ani, elevă la Liceul Teoretic din Țipala, raionul Ialoveni.
Învingătorii sînt invitați la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura a XI-a, care va fi programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, li se va acorda un certificat de învingător, un set de materiale informative și cadouri simbolice cu logo-ul Parlamentului.
Concursul de eseuri a fost organizat cu scopul de a promova educația civică în rîndul tinerei generații. La concurs au putut participa tinerii cu vîrsta cuprinsă între 16 și 18 ani. Potrivit regulamentului, mini-eseurile trebuiau să conțină 101 cuvinte, prin care autorul să descrie activitatea parlamentară.
Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, Republica Unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.
Sursa:
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1909
- Populația:
- 619 locuitori
Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.
Comentarii
(0)