08 mai 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 2515
S-a aflat de cînd începe etapa a III de vaccinare antiCOVID-19
08 mai 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 2515

S-a aflat de cînd începe etapa a III de vaccinare antiCOVID-19

Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19.

În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

Menționăm că, la moment, continuă prima și a doua etapă de vaccinare, care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vîrsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vîrsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces. Pînă la moment, în total au fost vaccinate 171.820 persoane.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , coronavirus , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
1007 locuitori

Ocolina este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ţepilova și Ocolina. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Soroca și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Ocolina a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.