28 aprilie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2857
Cum vor lucra punctele de trecere a frontierei de stat de sărbătorile pascale
28 aprilie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2857

Cum vor lucra punctele de trecere a frontierei de stat de sărbătorile pascale

Pe perioada sărbătorilor pascale, autoritățile vamale din Republica Moldova și România au dispus măsurile administrativ–organizatorice necesare pentru a asigura fluidizarea traversării frontierei de către călători și transportatorii de mărfuri.

În perioada 26 aprilie-16 mai 2021, ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali din posturile vamale de frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru gestionarea fluxului de călători și marfă și își vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale poliției de frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, ținînd cont de situația pandemică generată de răspîndirea virusului SARS CoV-2, se vor intensifica și măsurile sanitare de protecție a funcționarilor vamali, inclusiv prin asigurarea necesarului de dezinfectanți, măști și mănuși.

În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile care asigură cea de-a doua linia de control pe întreg teritoriul țării, astfel încît să nu fie admise fraude care ar putea prejudicia bugetul de stat.

Pentru persoanele care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 78 8888), unde pot solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pot semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Paste , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.