10 aprilie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 1877
În Centrele de informare privind COVID-19 va fi extinsă testarea rapidă a populației
10 aprilie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 1877

În Centrele de informare privind COVID-19 va fi extinsă testarea rapidă a populației

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale va organiza detașarea a cîte un lucrător medical în cele 15 Centre de informare privind COVID-19 din ţară, care se vor ocupa de testarea rapidă a populației.

Despre aceasta a declarat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, după ce a prezidat Centrul unic de comandă a stării de urgență, transmite MOLDPRES.

„Aceste 15 Centre de informare privind COVID-19 au demonstrat că sînt un lucru foarte benefic. Or, pe lîngă activitatea în cadrul acestora a angajaților Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, va fi binevenită şi participarea unui specialist medical, fapt ce ar permite extinderea numărului de cetăţeni care ar putea să-şi facă testul rapid pentru identificarea noului coronavirus", a spus premierul în exercițiu.

Potrivit oficialului, pentru moment există stocurile necesare de teste rapide, însă în eventualitatea că acestea nu vor fi suficiente, Guvernul va achiziționa un nou lot de teste.

De asemenea, şeful Cabinetului demisionar de miniștri a atenționat populația ca în weekend să dea dovadă de responsabilitate şi disciplină. În acest context, Aureliu Ciocoi a subliniat că, în zilele de odihnă, organele cu drept de control vor intensifica monitorizarea respectării regimului sanitar şi prevederilor Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 5799 de teste, fiind confirmate 910 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care două de import, fiind înregistrate și 32 de decese. În total, pînă la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 240 056 cazuri de COVID-19 și 5339 de decese.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , test , populatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2566 locuitori

Batîr este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Batîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2566 de oameni. Satul Batîr a fost menționat documentar în anul 1712.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.