24 februarie 2021, 10:05 Realitatea moldovenească views 2678
Cîți soldați din RSSM sînt incluși în listele persoanelor dispărute în Afganistan
24 februarie 2021, 10:05 Realitatea moldovenească views 2678

Cîți soldați din RSSM sînt incluși în listele persoanelor dispărute în Afganistan

Patru militari, înrolați din RSS Moldovenească pentru a desfășura serviciul militar în Afganistan, se află pînă în prezent pe listele persoanelor dispărute.

Despre aceasta a relatat președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, Mihail Mocan, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", relatează Noi.md.

El a menționat că osemintele unuia au fost descoperite recent și se negociază reînhumarea lui în Patrie.

"Pe unul l-am găsit. Despre ceilalți nu există informații. Am găsit osemintele lui Ivan Bilicci din satul Cișmichioi. Acolo acum se construiește un monument, iar numele lui Ivan Bilicci va fi imprimat acum pe placa de granit, ca unul dintre cei uciși în Afganistan. Dar pentru rude și pentru el însuși ar fi corect să fie îngropat în Patrie, acasă, cu respectarea tuturor tradițiilor creștine", a spus Mihail Mocan.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Afganistan , război , soldaţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
328 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Holoşniţa Nouă, Palanca și Şalvirii Noi. Satul Palanca se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 176 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 328 de oameni. Prima atestare documentară a satului Palanca datează din anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.