17 februarie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 3980
Agenția Medicamentului a recepționat două cereri privind înregistrarea vaccinului Sputnik V
17 februarie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 3980

Agenția Medicamentului a recepționat două cereri privind înregistrarea vaccinului Sputnik V

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale anunță că a recepționat două cereri cu privire la înregistrarea vaccinului rusesc Sputnik V în Moldova.

"La AMDM sînt depuse 2 dosare de către agenții economici, cu denumirile comerciale propuse: R-COVI soluție injectabilă și Gam-COVID-Vac Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V) soluție injectabilă", se arată în declarația Agenției.

În rezultatul evaluării dosarelor, AMDM se va asigura că eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor autorizate în Republica Moldova sînt în deplină corespundere cu cele propuse spre utilizare la nivel mondial, se mai arată în comunicat.

Totodată, instituția a anunțat că este în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sînt incluse în programul COVAX.

De menționat că anterior, Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a furniza Moldovei 100.000 de doze de vaccin anti-COVID Sputnik V, iar restul dozelor necesare pentru țară timp de 4-6 luni în cazul în care vaccinul ar fi fost înregistrat. Potrivit acestuia, la 20 ianuarie, Fondul Rus de Investiții Directe a furnizat părții moldovenești întregul pachet de materiale pentru înregistrarea rapidă a Sputnik V.

 

Cuvinte cheie:

coronavirus , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
916 locuitori

Meşeni este un sat şi comună din raionul Rezina. Meşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Meșeni este situat la o distanță de 40 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916. Satul Meșeni este menționat documentar la 27 aprilie 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.