17 februarie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3416
Polițiștii vor patrula din nou străzile, pentru a vedea cum sînt respectate măsurile anti-Covid
17 februarie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3416

Polițiștii vor patrula din nou străzile, pentru a vedea cum sînt respectate măsurile anti-Covid

Polițiștii vor patrula din nou în adiacentul piețelor comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni solicitînd cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane pentru a preveni răspîndirea COVID-19.

Decizia a fost luată după ce Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a hotărît prelungirea stării de urgență în sănătate publică pînă la 15 aprilie, comunică moldpres.md.

Potrivit poliției, în următoarea perioadă se va supraveghea și activitatea agenților economici și se va interveni cu aplicarea amenzilor în cazul de nerespectare a măsurilor de restricție.

Conform sursei citate, de la începutul anului curent, poliția a întocmit 3 522 de procese verbale, iar amenzile aplicate depășesc suma de 4 milioane de lei.

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică pînă la 15 aprilie 2021. Astfel, începînd cu 17 februarie 2021, se sistează activitatea centrelor comerciale la nivel național în zilele de sîmbăta și duminică. De asemenea, se restricționează, în perioada 17 februarie - 1 martie 2021 inclusiv, activitatea piețelor comerciale, care se va desfășura doar în zilele de marți, joi și sîmbăta, cu excepția piețelor agricole

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

politia , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.