10 februarie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2950
Activitățile de imunizare anti-COVID-19 vor fi coordonate de către un comitet național
10 februarie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2950

Activitățile de imunizare anti-COVID-19 vor fi coordonate de către un comitet național

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat marți, 9 februarie, crearea Comitetului Național de coordonare a activităților de imunizare anti-COVID-19, care va asigura și coordona procesul de imunizare în țară, în conformitate cu Planul național de imunizare anti-COVID-19. CNESP a aprobat inclusiv componența Comitetului Național, al cărui președinte a fost desemnat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, de asigurarea comunicării și informării cetățenilor se va ocupa Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Agenția Națională pentru Sănătate Publică va asigura planificarea, organizarea, evaluarea și monitorizarea procesului de imunizare anti-COVID-19. Totodată, ANSP va asigura actualizarea periodică a datelor relevante din țară privind situația epidemiologică, inclusiv cazurile confirmate de laborator, spitalizarea și decesele asociate cu COVID-19.

În același timp, ANSP va colabora cu Ministerul Afacerilor Interne, în mod special cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, precum și cu Autoritatea Aeronautică Civilă, Serviciul Vamal, pentru a asigura securitatea loturilor de vaccin la toate etapele de recepționare, transportare, stocare a acestora în condițiile corespunzătoare și distribuirea lor prin intermediul subdiviziunilor teritoriale ale ANSP.

Recepționarea donațiilor din partea partenerilor va fi asigurată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar Biroul politici de reintegrare va facilita interacțiunea pe aspectele ce vizează regiunea transnistreană a Republicii Moldova, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, împreună cu ANSP, va asigura supravegherea evenimentelor adverse post-imunizare. Compania Națională pentru Asigurări în Medicină va finanța din fondul măsurilor de profilaxie cheltuielile pentru acoperirea costului vaccinurilor și consumabilelor, în limita surselor disponibile.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , imunizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.