06 februarie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 2611
Ciocoi a vorbit pentru prima dată despre mofturile lui Plahotniuc
06 februarie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 2611

Ciocoi a vorbit pentru prima dată despre mofturile lui Plahotniuc

Premierul interimar și ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, spune că în spatele rechemării sale de la Washington a stat fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Acesta explică de ce a fost rechemat de urgență în calitate de ambasador al R. Moldova în SUA în anul 2017 și cum a ajuns consilier la Președinție cînd Igor Dodon era președinte, transmite Agora.md.

„A fost un moft de-a fostului șef PDM( Vladimir Plahotniuc) care a considerat astfel prin interpuși care îi furnizau informații eronate. El a ajuns la concluzia că eu aș face jocuri împotriva lui. Mi se puneau mîinile la spate să depun cerere din motiv de sănătate. Am zis nu. Am înțeles că nu pot lupta cu sistemul de atunci și am zis că pot depune cerere din motive personale. Reacția la Washington a fost furibundă. Nimeni nu a înțeles nimic.

Am fost forțat să stau în apartament pînă pe 28 decembrie. Am fost în arest la domiciliu. Eram singur la Chișinău. La 28 decembrie, m-am întors la Ministerul de Externe. A trecut ianuarie, februarie, martie și nu primeam nicio sarcină. Aveam o senzație incomodă, pentru că primeam salariu. Dar asta e motiv pentru demitere pe articol, care nu te mai angajează nicăieri. Băieții șmecheri încercau să mă înlăture din sistem.

M-am întîlnit pur întîmplător cu un fost coleg și mi-a spus că este un loc vacant la Președinție, iar în mai 2018 - am fost angajat în administrația prezidențială.

Nu le-a plăcut niciodată oamenii care au curajul să spună lucrurile în față și să facă lucruri care nu este bine pentru gașcă, dar este bine pentru țară”, a spus Ciocoi.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Plahotniuc , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1402 locuitori

Dominteni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dominteni, Văleni și Mihăileni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 166 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Dominteni constituia 1402 locuitori.Satul Dominteni a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.