18 decembrie 2012, 12:03 Realitatea moldovenească views 6594
18 decembrie 2012, 12:03 Realitatea moldovenească views 6594

Ion Sturza: AIE nu mai are timp pentru reforme fundamentale


Foto: gzt.md 

Alianța pentru Integrare Europeană nu mai are timp pentru reforme fundamentale. Declarația a fost făcută de ex-premierul țării, Ion Sturza într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit acestuia, Moldova a intrat în campanie electorală, în care nici o componentă a alianței de guvernămînt nu va risca cu desfășurarea unor reforme, care au toate șansele să se finalizeze cu eșec, citează Moldnews.

„Ne aşteptăm că campania electorală care, din păcate, nu a fost stopată niciun minut în Republica Moldova, pentru că permanent actorii politici s-au gîndit, s-au repoziţionat în lupta lor politică, să ia amploare. Nu mai este timp pentru a face reforme fundamentale, care pot să aibă un impact serios asupra ţării, din simplul motiv că cei de la guvernare nu vor risca, în eventualele alegeri sau în alegerile care vin. Şi deci noi, cu orice lună, orice zi ne apropiem, şi din punct de vedere cronologic, dar şi mental de alegeri”, a specificat ex-premierul țării.

Potrivit lui Ion Sturza în cadrul alegerilor se așteapă ”o luptă dintre grupările economice și cele politice” iar în următorii doi ani această luptă va domina viața politică a Moldovei.

Totodată, ex-premierul consideră că democrații și liberal-democrații reprezintă două grupări care luptă între ele, precum ”acel bec roşu şi acel bec verde, care se aprinde, în fiecare zi, în faţa oamenilor şi face ca să primească o decizie cu cine e el. Fiecare vrea să demonstreze cine este real la putere şi cine soluţionează problemele în Republica Moldova”

Ion Sturza a mai menționat, că și comuniștii aflați în opoziție își doresc alegeri, care sînt puternici grație liderului Vladimir Voronin, cît și prin dorința ”tinerilor lui haiduci” de a reveni la putere.

Cuvinte cheie:

politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
547 locuitori

Acui este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 547 de oameni. Satul Acui a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.