12 decembrie 2012, 10:27 Realitatea moldovenească views 4073
12 decembrie 2012, 10:27 Realitatea moldovenească views 4073

Cei care știau despre revoluția din 7 aprilie, dar nu au prevenit violenţele, trebuie traşi la răspundere penală – declaraţie

Fostului ministru al Securităţii Naţionale, Anatol Plugaru, consideră că persoanele din cadrul organelor responsabile de menținerea ordinii, care cunoșteau din timp despre evenimentele din 7 aprilie 2009, însă nu au luat măsuri, trebuie trase la răspundere penală.

Solicitat de NOI.md, Plugaru a spus că este normal ca organul de securitate să cunoască despre asemenea evenimente, chiar și cu doi ani înainte, în cazul în care instituția lucrează eficient. Declarația a fost făcută, după ce fostul consilier al președintelui de atunci, Valeriu Reniță, a relatat că despre producerea evenimentului de la 7 aprilie se cunoștea cu două săptămîni înainte.

Potrivit lui Plugaru, în cazul în care Procuratura Generală nu a luat măsuri, pînă în prezent, asta ar putea să însemne că şefii de atunci a instituțiilor de forţă nu erau vinovați. “Faptul că nu sînt trași la răspundere, înseamnă că sau nu s-a dorit, sau nu sînt vinovați. Această vinovăție nu trebuie de căutat doar în rîndurile PCRM, dar și în agenda Procuraturii, în cea a lui Ghimpu, Lupu, Filat, care, pe parcursul a trei ani, nu au dezvăluit detalii despre cei care se fac responsabili de organizarea evenimentului. De cîți ani au nevoie, poate de 13?” a opinat Plugaru.

La 7 aprilie 2009, au avut loc un proteste în masă, care au degenerat în violente. Atunci, sediul Parlamentului și a Președinției au fost devastate.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica , revolutie , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
788 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Țambula, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 788 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.