12 decembrie 2012, 10:27 Realitatea moldovenească views 4153
12 decembrie 2012, 10:27 Realitatea moldovenească views 4153

Cei care știau despre revoluția din 7 aprilie, dar nu au prevenit violenţele, trebuie traşi la răspundere penală – declaraţie

Fostului ministru al Securităţii Naţionale, Anatol Plugaru, consideră că persoanele din cadrul organelor responsabile de menținerea ordinii, care cunoșteau din timp despre evenimentele din 7 aprilie 2009, însă nu au luat măsuri, trebuie trase la răspundere penală.

Solicitat de NOI.md, Plugaru a spus că este normal ca organul de securitate să cunoască despre asemenea evenimente, chiar și cu doi ani înainte, în cazul în care instituția lucrează eficient. Declarația a fost făcută, după ce fostul consilier al președintelui de atunci, Valeriu Reniță, a relatat că despre producerea evenimentului de la 7 aprilie se cunoștea cu două săptămîni înainte.

Potrivit lui Plugaru, în cazul în care Procuratura Generală nu a luat măsuri, pînă în prezent, asta ar putea să însemne că şefii de atunci a instituțiilor de forţă nu erau vinovați. “Faptul că nu sînt trași la răspundere, înseamnă că sau nu s-a dorit, sau nu sînt vinovați. Această vinovăție nu trebuie de căutat doar în rîndurile PCRM, dar și în agenda Procuraturii, în cea a lui Ghimpu, Lupu, Filat, care, pe parcursul a trei ani, nu au dezvăluit detalii despre cei care se fac responsabili de organizarea evenimentului. De cîți ani au nevoie, poate de 13?” a opinat Plugaru.

La 7 aprilie 2009, au avut loc un proteste în masă, care au degenerat în violente. Atunci, sediul Parlamentului și a Președinției au fost devastate.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica , revolutie , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
466 locuitori

Mihăileni este un sat şi comună din raionul Briceni. Comuna Mihăileni se află la o distanță de 24 km de oraşul Briceni, 35 km de staţia de cale ferată Ocniţa și 216 km de Chișinău. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Mihăileni şi Grozniţa. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 466 locuitori. Prima atestare documentară a satului Mihăileni datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.