01 decembrie 2014, 09:59 Realitatea moldovenească views 12103
01 decembrie 2014, 09:59 Realitatea moldovenească views 12103

Atenție șoferi: de astăzi, echiparea automobilelor cu pneuri de iarnă este obligatorie

Începînd cu ziua de astăzi, 1 decembrie, șoferii sînt obligați să-și echipeze automobilele cu pneuri de iarnă. Astfel, în perioada dintre 1 decembrie și 1 martie inclusiv, este interzisă exploatarea vehiculelor neechipate cu pneuri destinate exploatării în sezonul de iarnă. În cazul nerespectării acestei prevederi, şoferii riscă o amendă.

În acelaşi timp, ţinînd cont de condiţiile climaterice instabile, Poliţia Rutieră recomandă tuturor proprietarilor de autovehicule să ajusteze vehiculele pentru exploatarea în timpul rece, pentru a nu fi surprinşi de condiţiile rutiere nefavorabile.

Potrivit Poliției Rutiere, cheltuielile pentru echiparea automobilelor nu trebuie să determine șoferii „să încerce echivalarea costului anvelopelor cu costul propriei siguranţe şi a altor participanţi la trafic”. 

 

Cuvinte cheie:

automobil , Moldova , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2461 locuitori

Copăceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni. Localitatea este aşezată pe cursul de sus al rîuleţului Ciulucul Mare, la distanța de 7 km de oraşul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2461 de oameni. Satul Copăceni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.