01 decembrie 2014, 09:59 Realitatea moldovenească views 12187
01 decembrie 2014, 09:59 Realitatea moldovenească views 12187

Atenție șoferi: de astăzi, echiparea automobilelor cu pneuri de iarnă este obligatorie

Începînd cu ziua de astăzi, 1 decembrie, șoferii sînt obligați să-și echipeze automobilele cu pneuri de iarnă. Astfel, în perioada dintre 1 decembrie și 1 martie inclusiv, este interzisă exploatarea vehiculelor neechipate cu pneuri destinate exploatării în sezonul de iarnă. În cazul nerespectării acestei prevederi, şoferii riscă o amendă.

În acelaşi timp, ţinînd cont de condiţiile climaterice instabile, Poliţia Rutieră recomandă tuturor proprietarilor de autovehicule să ajusteze vehiculele pentru exploatarea în timpul rece, pentru a nu fi surprinşi de condiţiile rutiere nefavorabile.

Potrivit Poliției Rutiere, cheltuielile pentru echiparea automobilelor nu trebuie să determine șoferii „să încerce echivalarea costului anvelopelor cu costul propriei siguranţe şi a altor participanţi la trafic”. 

 

Cuvinte cheie:

automobil , Moldova , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.