21 noiembrie 2012, 12:24 Realitatea moldovenească views 6089
21 noiembrie 2012, 12:24 Realitatea moldovenească views 6089

Rusia va deschide un consulat la Tiraspol, indiferent de poziţia Moldovei – declarație

Federația Rusă va deschide un consulat în stînga Nistrului, indiferent dacă va accepta Moldova acest lucru sau nu. De această părere este fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Valerii Ostalep, exprimată într-un interviu acordat pentru Noi.md.
 
Ostalep a menționat că, din moment ce oficialii din moldoveni nu au o poziție consolidată privind deschiderea consulatului, nu este clar despre ce accept poate fi vorba. “Ce înseamnă fără ca Republica Moldova sa-și dea acordul, dacă pînă acum nu există o poziție consolidată? Nicolae Timofti a spus că este contra, iar Filat a spus că încep negocierile. Ei nu au o poziție clară, de asta nu cred în nici un cuvînt al lor. Ei sînt oameni de conjunctură imediată, care în dependență de frica unei probleme, fac anumite declarații, iar uneori întreprind și anumite acțiuni”, a menţionat Ostalep.
 
Totodată, Ostalep a opinat că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, trebuie să urmărească cu o atenție mai mare declarațiile oficialilor din Federația Rusă. Asta deoarece toate declarațiile lui Rogozin se realizează.
 
”Rogozin a spus ca o să deschidă consulat la Bălți, iată că a primit acceptul. Rogozin a spus că vrea consulat la Tiraspol, am aflat că se încep negocierile. A spus că noi nu putem semna contratul de livrare a gazelor naturale ruseşti din cauza pachetului trei energetic, să vedeți că nu-l vom semna. Așa că domnul Leancă ar trebui sa urmărească cu atenție mai mare declarațiile oficialilor, care spre deosebire de el sînt mult mai serioși”, a conchis Ostalep.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

viza , Moldova , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.