|
Ministerul Educației: S-au închis școlile, nu și cărțile
Mii de copii, elevi și studenți din țară nu mai merg la ore, după ce autoritățile au decis închiderea instituțiilor de învățămînt pînă pe 22 martie.
În acest context, reponsabili de la Ministerul Educației au solicitat profesorilor să propună elevilor/studenților utilizarea eficientă a timpului prin diverse activități sau chiar să organizeze orele online, astfel ca aceștia să aibă de recupert mai puțin.
Țările vecine, la fel, au anunțat sistarea activității instituțiilor învățămînt pe o perioadă de minim o săptămînă, iar soluțiile privind modul în care vor fi nevoiți să recupereze orele sînt la fel de incerte, ca și în Republica Moldova.
Între timp, pe internet au apărut și sugestii atît pentru cadrele didactice cît și pentru elevii și studenții care vor să continue procesul educațional la distanță. Este vorba despre platformele cunoscute de mulți, Facebook și Skype, care ar permite profesorilor să mențină legătura cu elevii. Alte două alternative ar fi Platforma Kahoot și Mykoolio. Ambele se bazează pe o tehnică de predare modernă, scrie profesor.md.
Unesco la fel a publicat o listă cu mai multe platforme valabile în mai multe limbi străine, care facilitează procesul educațional chiar și la distanță.
Chinezii au încercat să vină cu o soluție, după ce studenţii şi elevii au fost trimişi acasă în carantină. În locul cursurilor obişnuite, în sălile de curs şi amfiteatre, sistemul de învăţămînt chinez a decis să ţină în continuare orarul obişnuit, însă printr-o aplicaţie numită DingTalk. Aplicația a fost utilizată de peste 600 de mii de profesori și peste 50 de milione de studenți. Deși au existat tentative de a elimina aplicația lăsînd review-uri negative cu o stea de către elevii care nu mai vroiau să studieze, Apple a decis să o lase în App Store.
Peste ocean, peste 50 universități au fost închise, iar orele urmează să se desfășoare online.
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat că începînd cu 11 martie sînt sistate orele și procesul educațional în toată țara, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară. În acest context, părinții sînt rugați să monitorieze activitățile zilnice ale copiilor, să nu permită ieșirea acestora în spațiile aglomerate și să rămînă izolați acasă.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1814
- Populația:
- 3035 locuitori
Moscovei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifeştii Noi și Moscovei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3035 de oameni. Satul Moscovei a fost menționat documentar în anul 1814.
Comentarii
(0)