16 octombrie 2012, 15:10 Realitatea moldovenească views 6711
16 octombrie 2012, 15:10 Realitatea moldovenească views 6711

Cehia va susține procesul de reglementare a conflictului transnistrean

Republica Ceha va susține, în continuare, procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Ataşatul militar al Ambasadei Republicii Cehe, cu sediul la Kiev, Jiri Kares, şi Şeful-adjunct al Ambasadei Cehiei la Chișinău,Vladimir Sal, au apreciat pozitiv rezultatele activităţii grupurilor de lucru, totodată accentuînd necesitatea aprofundării cooperării între Chișinău şi Tiraspol pe întregul spectru de interacţiune, informează tv7.md.

La 15 octombrie, seful Biroului pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a purtat discutii cu oficialii. În cadrul discuţiilor, Şeful Biroului a făcut o prezentare generală a ultimelor evoluţii în dosarul transnistrean, abordînd inclusiv şi procesul de negocieri în formatul 5+2. Totodată, au fost trecute în revistă şi recentele acţiuni pozitive ale Chişinăului din seria măsurilor de consolidare a încrederii.

Astfel, Bălan a făcut o evaluare a principalelor arii de interacţiune între cele două maluri, precum şi rolul partenerilor internaţionali în acest proces. Printre subiectele abordate s-au regăsit aspecte legate de activitatea Comisiei Unificate de Control şi rolul misiunii de pacificare, libertatea circulaţiei persoanelor şi mărfurilor, restabilirea circulaţiei auto pe podul de la Gura Bîcului.

Cuvinte cheie:

politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
48 locuitori

Piteşti este un sat din cadrul comunei Beştemac, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 48 de oameni. Satul Pitești a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.