22 noiembrie 2019, 12:40 Realitatea moldovenească views 3732
Ordinul Republicii oferit de Timofti lui Plahotniuc, restras de Dodon
22 noiembrie 2019, 12:40 Realitatea moldovenească views 3732

Ordinul Republicii oferit de Timofti lui Plahotniuc, restras de Dodon

Președintele Igor Dodon susține că îl va lăsa pe Vlad Plahotniuc fără Ordinul Republicii, dar că mai e nevoie de analiză de partea juriștilor săi în acest sens.

Șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, că ia în calcul acest lucru, solicitat de Blocul ACUM în repetate rînduri, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.md.

„Este o comisie care trebuie să se convoace și să vadă cum se retrage acest ordin. Juriștii mei se ocupă. Este o procedura, care este strict reglementată. Imediat ce comisia îmi va da propunerea, eu îl semnez", a declarat Dodon.

Vlad Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii" de către ex-președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, „pentru contribuții decisive la desăvîrșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană".

„Ordinul Republicii" este distincția de stat supremă a Republicii Moldova care se conferă pentru „merite excepționale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei și al omenirii".

Sursa: cotidianul.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1978
Populația:
1525 locuitori

Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.