28 septembrie 2012, 16:25 Realitatea moldovenească views 14037
28 septembrie 2012, 16:25 Realitatea moldovenească views 14037

Șoc! Țăranu a ramas „dezbrăcat” în fața lumii


Foto: voceabasarabiei.net 

Recent, în cadrul emisiunii ”În Oglindă” al postului privat de televiziune ”EuroTV Chișinău”, s-a abordat oportunitatea liberalizării regimului de vize concomitent cu obținerea acesteia de către Federația Rusă în 2014, atunci cînd la Soci va avea loc Olimpiada. În timp ce ex-viceministrul de Externe, Valeriu Ostalep expunea această ipoteză, comentatorul politic, Anatol Țăranu i-a propus fostului funcționar să-și mănînce sacoul în caz de neadeverire a acestui fapt. Replica a stîrnit o polemică în platoul televiziunii, urmată de afirmații bădărănești în adresa lui Ostalep, din partea analistului Țăranu. Acesta l-a desconsiderat, negînd calitatea de comentator a viceministrului, numindu-l ”sopleak” (trad.: ”mucos”).

Surse din cadrul televiziunii afirmă că emisiunea a fost urmată de tensiuni verbale între cei doi, Țăranu rugînd moderatoarea să nu mai invite asemenea ”sopleași” în studio, după care i-a replicat din nou domnului Ostalep, pe un ton amenințător o frază rusească folosită cel mai des în discuțiile grupărilor mafiote sau interlope: ”Sledi za bazarom!” (trad.: ””ai grijă la vorbe”). Asta în contextul în care Anatol Țăranu se declară unionist și român.

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.