27 septembrie 2012, 10:30 Realitatea moldovenească views 8284
27 septembrie 2012, 10:30 Realitatea moldovenească views 8284

Lupu: Marșurile unioniștilor sînt atacuri la statalitatea R. Moldova


Foto: infoprut.ro 

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a explicat ce l-a facut să refuze să schimbe denumirea limbii naționale în constituție. Ultima picătură a fost marșurile susținătorilor unirii Moldovei cu România.

"Marșurile unioniștilor sînt atacuri la statalitatea R.Moldova", - a spus el.

Potrivit liderului democraților, el nu va mai da o interpretare științifică a tot ceea ce este legat de guvernarea politică. "Tot ce ține de domeniul cercetării științifice, se referă numai la comunitatea științifică. Ar fi frumos dacă politicienii nu s-ar amesteca în știință, iar oamenii de știință nu ar răspunde la speculațiile politice", - a spus Marian Lupu.

De asemenea, el a spus că colegii săi din coaliția de guvernămînt au respins propunerea de a indica în Constituție ambele variante ale denumirii limbii de stat. "Avem opinii diametral diferite", - a declarat liderul Partidului Democrat.

Cu o zi înainte el a refuzat să schimbe denumirea limbii de stat în constituție. Potrivit spikerului, fiecare cetățean ar trebui să aibă dreptul la autoidentificare etnică. Anterior, el a spus că limba de stat în Republica Moldova este "din punct de vedere științific – româna și din punct de vedere politic - moldovenească", dar acum s-a răzgîndit.

Cuvinte cheie:

politica , Marian Lupu , unire , mars

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.