28 august 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 3617
Margareta Stroot: „Mai mult îi admir pe cei care reușesc să se realizeze în Moldova, dar nu peste hotare”
28 august 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 3617

Margareta Stroot: „Mai mult îi admir pe cei care reușesc să se realizeze în Moldova, dar nu peste hotare”

Noul guvern moldovenesc a declarat în mod repetat necesitatea de a atrage în țara noastră specialiști străini. Deoarece el consideră că calificarea lor înaltă și experiența europeană vor ajuta mai bine la rezolvarea numeroaselor noastre probleme vechi.

Între timp, mulți experți moldoveni sînt invitați să lucreze în Occident, care crede că ei au toate abilitățile necesare. Un astfel de exemplu este Margareta Stroot (numele de fată Donos). De ani de zile ea este corespondentă pentru Radio Moldova, acreditată la ONU și alte organizații internaționale la Geneva. În afară de aceasta, ea este trezoriera Uniunii Internaționale a Presei Francofone (2018-2020), sediu căreia se află la Paris (În Moldova, de asemenea, există o secție a UPF).

Despre cum este văzută din depărtare viața de aici, cum trăiesc compatrioții noștri peste hotare, unde este mai ușor să reușești și dacă are Moldova șansa de a deveni o „a doua Elveție", a povestit Margareta Stroot pentru portalul Noi.md.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
303 locuitori

Mihălaşa Nouă este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 2 km de oraşul Teleneşti şi la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 303 locuitori. Satul Mihălaşa Nouă a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.