18 iulie 2011, 20:37 Realitatea moldovenească views 28534
18 iulie 2011, 20:37 Realitatea moldovenească views 28534

Patriarhul Kiril va vizita Moldova

În perioada 9 -12 octombrie va avea loc vizita Patriarhului Moscovei și întregii Rusii Kiril în Republica Moldova. Scopul vizitei Patriarhului este comunicarea cu enoriașii și închinarea la relicve.

Patriarhul Kiril va vizita pentru prima dată Moldova în calitate de Întîistătător  al Bisericii Ortodoxe Ruse. În cursul vizitei sale el va vizita toate eparhiile Mitropoliei Moldovei inclusiv eparhia Tiraspol-Dubăsari și cea de la Comrat.

Patriarhul nu planifică să se întîlnească cu reprezentanţii Mitropoliei Basarabiei din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Potrivit organizatorilor, programul vizitei Patriarhului nu a fost deocamdată definitivat, dar în una din primele zile ale şederii sale în Moldova, ea va oficia o liturghie la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” din Chișinău. De asemenea, la sosirea în capitală, Patriarhul va emite un comunicat de presă şi posibil va răspunde la întrebările ziariștilor.

Organizatorii, au remarcat că în cadrul unor asemenea vizite, de obicei au loc întîlniri cu conducerea ţării, şi că patriarhul, de regulă, nu organizează conferinţe de presă.

 

Sursa: newsmoldova.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1975
Populația:
106 locuitori

Tudoreşti este un sat din cadrul comunei Bucuria, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Tudorești a fost înființat în anul 1975.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.