Oare 100 000 lei l-au determinat pe Constantin Tănase să tacă?
Foto: inprofunzime.md |
Atunci critica, acum tace. Cu un an în urmă, jurnalistul Constantin Tănase punea întrebări şi era deranjat de hotărîrea Guvernului de a acorda Premiul Naţional anumitor persoane. Editorialistul critica Executivul pentru că nu a stabilit clar criteriile şi valoarea celor care iau premii şi modul în care a fost constituită Comisia care a selectat laureaţii, relatează publika.md.
De asemenea, jurnalistul se întreba, atunci, dacă e de ajuns ca notorietatea unei persoane să fie indicele cel mai relevant în stabilirea valorii operei.
"Chiar sînt curios să aflu care din 'valorile noastre performante' au avut 'un impact considerabil asupra culturii mondiale'… ", se întreba anul trecut editorialistul.
Astăzi, Constantin Tănase nu a venit cu "o replică", după ce ieri Guvernul l-a nominalizat la Premiul Naţional, iar decizia a fost luată de membrii aceleiaşi comisii, criticată cu un an în urmă de jurnalist.
Laureaţii Premiului Naţional de anul acesta sînt: Constantin Spînu, doctor habilitat în medicină; Anatol Ciobanu, doctor habilitat în filologie; Valeriu Pasat, doctor habilitat în istorie; Andrei Strîmbeanu, poet; Constantin Tănase, publicist; Iurie Platon, pictor, ceramist şi sculptor; Vladimir Curbet, directorul general şi coregraf-şef al Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare "Joc"; Alexandru Grecu, directorul artistic al Teatrului Satiricus "I. L. Caragiale"; Vasile Babuc, doctor habilitat în agricultură şi Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic.
Articolul integral scris anul trecut de Constantin Tănase poate fi citit aici.
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1643
- Populația:
- 915 locuitori
Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.
Comentarii
(0)