13 august 2012, 15:30 Realitatea moldovenească views 6379
13 august 2012, 15:30 Realitatea moldovenească views 6379

Schuebel: Politicienii de la Chişinău nu se gîndesc la viitorul ţării. Ei se concentrează pe problemele de partid

Foto: vesti.md

Ambasadorul UE în Moldova, Dirk Schuebel, critică politicienii de la noi. Într-un interviu pentru eco.md, citat de publika.md, oficialul european susţine că problema ţării noastre constă în faptul că oamenii din politica moldovenească nu au o viziune de perspectivă asupra viitorului ţării şi că se concentrează pe problemele de partid şi cele personale. 

"Politicienilor de aici le lipseşte o viziune despre viitorul acestei ţări sau, altfel spus, ei nu atrag suficientă atenţie viitorului acestei ţări. Ei mai mult se concentrează pe problemele personale, pe problemele partidului pe care îl reprezintă. Progresul va fi dificil de realizat în acest domeniu dar şi în altele, atît timp cît va domina această abordare orientată spre interesul partidului", susţine oficialul european. 

"Problema începe cu politicul din ţară. Dacă politicienii nu dau un exemplu bun, cum poţi să te aştepţi de la oamenii obişnuiţi să facă altceva?!", se întreabă Schuebel.

Chiar şi aşa, ambasadorul se arată optimist vizavi de modul în care sînt aplicate reformele de către Alianţa de la guvernare. Totodată, diplomatul are aşteptări şi de la membrii Partidului Comuniştilor. 

"Eu sînt optimist în ceea ce priveşte cursul reformelor. Consider că sînt pe calea cea bună şi ele vor aduce rezultate chiar pînă la următoarele alegeri parlamentare care vor avea loc peste doi ani şi jumătate. Şi aş dori în acest context ca pe lîngă partidele din coaliţia de guvernare, şi celelalte formaţiuni politice, în special PCRM aflat în opoziţie, să se alăture eforturilor de integrare europeană, care este obiectivul major al ţării", spune oficialul european.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.