22 aprilie 2019, 12:15 Realitatea moldovenească views 11472
Protejarea activelor informaționale sau Haosul autentificării cu doi factori
22 aprilie 2019, 12:15 Realitatea moldovenească views 11472

Protejarea activelor informaționale sau Haosul autentificării cu doi factori

Dezvoltarea tehnologiei informației este indisolubil legată de asigurarea unui grad adecvat de securitate informațională la utilizarea acesteia.

Specialiștii cred cămetodele autentificării cu doi factori, utilizate la noi, nu-s suficient de sigure, incomode în utilizare, iar costurile implementării lor –excesive. Poate a venit timpul să le înlocuim cu unele mai performante?

Mai simplu nu înseamnă neapărat și mai bine

Astăzi, autentificarea cu doi factori a devenit un serviciu ordinar, care s-a extins grație realizării simple și gradului înalt de încredere psihologică, insuflată utilizatorilor. Însă chiar și cea mai superficială cercetare a metodelor existente de autentificare cu doi factori ne permite să conchidem că există opinii suficient de contradictorii privind securitatea acestei tehnologii.

Opiniile mai multor specialiști cu renume în domeniul securității informaționale, dar și analiza vulnerabilităților specifice acestei tehnologii, care permite ocolirea mecanismelor de protecție a datelor, ne vor ajuta să ne dumerim în problema dată. Firește, la opiniile experților vom anexa și opinia specialiștilor Centrului e securitate informațională DAAC System Integrator, bazată pe experiența acumulată din prestarea serviciilor în domeniul protecției informației pe piața națională.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

informatia , protejare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.