08 august 2012, 14:51 Realitatea moldovenească views 4786
08 august 2012, 14:51 Realitatea moldovenească views 4786

La Palanca va fi creat un punct unic moldo-ucrainean de trecere a frontierei

Republica Moldova şi Ucraina examinează posibilitatea deschiderii în Palanca a unui punct unic de trecere a frontierei. Despre aceasta a declarat pentru NOI.md, într-un interviu, ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov.

Potrivit diplomatului, aceasta va permite sporirea capacităţii de traversare a frontierei de către cetăţeni. „În prezent, se realizează un experiment la punctul de trecere a frontierei Rossoşanî – Briceni, unde structurile moldoveneşti şi ucrainene se află doar pe o singură parte, adică cetăţenii trec deodată control dublu. Acum, ne gîndim să creăm un asemenea punct de control comun la Palanca”, a spus ambasadorul.

Şeful diplomaţiei ucrainene în Moldova a remarcat încă o problemă transfrontalieră. Este vorba de oferirea locuitorilor din localităţile transfrontaliere posibilitatea de a-şi comercializa producţia pe teritoriul Ucrainei. „Am vizitat toate punctele de frontieră, am discutat cu localnicii. Ei spun: am investit mult în înfiinţarea livezilor, am crescut o roadă bună şi acum ne este mai rentabil să ducem producţia în regiunea Odesa, cu atît mai mult că pe timpurile sovietice nu era o problemă. În faţa noastră stă sarcina cum să eliminăm cît mai multe bariere în libera circulaţie a cetăţenilor şi mărfurilor”, a precizat Pirojkov.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
1780 locuitori

Podoima este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Podoimiţa și Podoima. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Camenca și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Podoima alcătuia 1780 de locuitori în anul 2004. Satul Podoima a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.