05 august 2012, 12:40 Realitatea moldovenească views 4855
05 august 2012, 12:40 Realitatea moldovenească views 4855

Mocanu: Legea lustrației trebuie să cuprindă și perioada de după anii 90

”Legea lustrației trebuie să fie adoptată și să cuprindă nu doar perioada sovietică, ci și o bună perioadă de după anii 90, din noua democrație a Republicii Moldova”, susține liderul Mișcării Populare ”Antimafie”, Sergiu Mocanu.

El consideră că, pînă la adoptarea acestei legi, fiecare politician trebuie să declare pe cont propriu că nu a colaborat cu serviciile speciale secrete.

”Eu, personal, am depus la o instituție media o declarație pe cont propriu, prin care declar că nu am colaborat cu structurile fostei securități și în perioada de după 90 nu am făcut fapte care ar fi adus atingere drepturilor fundamentale ale omului. Legea lustrației este o condiție de bază pentru accederea Republicii Moldova în structurile europene”, a declarat Mocanu pentru NOI.md.

Totodată, el i-a în derîdere afirmația că prin promovarea legii respective, Moldova va rămîne fără intelectualitate. ”Noi, intelectualitate, în sensul unui avangarde a luptei politice și europenizării Republicii Moldova, nici nu prea am avut. Aceasta este situația tristă”, a spus liderul Mișcării Populare ”Antimafie”.

De menționat că discuțiile despre posibilitatea adoptării Legii lustrației au reapărut după ce Parlamentul a condamnat regimul totalitar comunist și a interzis folosirea simbolicii comuniste pe teritoriul Republici Moldova.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
346 locuitori

Maiscoe este un sat din cadrul comunei Iliciovca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Florești și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Maiscoe a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.