06 august 2012, 10:47 Realitatea moldovenească views 3065
06 august 2012, 10:47 Realitatea moldovenească views 3065

Avertizare meterologică! COD PORTOCALIU

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod portocaliu.

Pe 4 august izolat, iar în intervalul 5-7 august pe spații extinse temperatura maximă a aerului va înregistra valori de pînă la +36..+38°C.

ATENȚIONARE:
În 6-7 august temperatura maximă a aerului va înregistra local valori de +39°C și mai mult.

În intervalul 2-7 august în raioanele sudice și local în rest se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V). În astfel de condiții, imprudența la folosirea focului deschis poate provoca incendierea spațiilor forestiere și a lanurilor cu culturi agricole.

COD PORTOCALIU: Condiţiile meteorologice prezintă pericol real, sunt prognozate fenomene periculoase de intensitate mare (vijelie, averse, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger, risc de inundaţii etc.), care pot influenţa negativ activităţile socio-economice şi pot cauza daune materiale substanţiale şi victime omeneşti.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
4189 locuitori

Crihana Veche este un sat şi comună din raionul Cahul. Crihana Veche este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4189 de oameni. Satul Crihana Veche a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.