21 martie 2019, 10:50 Realitatea moldovenească views 10742
Mai multe licee din Chișinău impun reguli noi elevilor
21 martie 2019, 10:50 Realitatea moldovenească views 10742

Mai multe licee din Chișinău impun reguli noi elevilor

Tot mai multe şcoli încearcă să-i dezveţe pe elevi de prostul obicei de a utiliza telefoanele mobile în timpul orelor.

Chiar dacă profesorii îi roagă, de fiecare dată, pe şcolari să fie atenţi la tema principală a lecţiei şi să renunţe la reţelele de socializare, regula este mai puţin respectată de elevii care scriu mesaje pe sub bănci. Au venit însă şi soluţiile amiabile.

În unele licee, în sălile de clasă, au apărut cutii speciale sau aşa-zisele buzunăraşe destinate telefoanelor mobile. De jumătate de an, aşa începe fiecare oră de istorie în Liceul "Dante Alighieri" din Capitală. Elevii se aşază în bancă, abia după ce îşi lasă telefoanele în buzunarele de la uşă.

La Liceul "Mircea Eliade", elevilor li s-a pus la dispoziţie nişte cutii pentru telefoanele mobile. Este cazul Larisei Prisăcaru, învăţătoare de clasele primare. Totuşi, cei mai mulţi dintre profesorii din liceu mizează pe bunul simţ al elevilor.

În ultimii ani, tot mai multe ţări decid să interzică folosirea telefoanelor mobile în şcoli şi licee. Astfel de hotărîri au fost luate în Franţa, Marea Britanie, Canada, Israel şi în cîteva state americane şi regiuni din Rusia.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , reguli , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
879 locuitori

Stolniceni este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de locuitori. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.