20 iulie 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 8726
20 iulie 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 8726

Sondaj – Ce atitudine aveţi faţă de ajutorul material în mărime de aproape o jumătate de milion de lei acordat Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele ţării Nicolae Timofti va primi ajutor material absolut legal în mărime de 400 mii lei din motivul că anterior a abandonat postul de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Agenţia Novosti-Moldova a decis să se intereseze la cetăţenii R. Moldova, ce atitudine au ei faţă de acest fapt.

 Valeriu, consultant în supermarket:

 „Totul e bine, dar noi sîntem o ţară săracă, iar Timofti nu e un om sărac, judecînd după toate. Ar renunţa mai bine la aceşti bani în favoarea caselor de copii. Am auzit că îi vor da şi o locuinţă departamentală, iar aceasta constituie noi cheltuieli ale statului. Nu-i este ruşine?!”.

 Nica, farmacistă:

 „N-am cuvinte ca să mă exprim în legătură cu aceasta... Dumnezeu le vede pe toate şi-l va răsplăti pe fiecare!”.

 Alexandru, asistent de avocat:

 „Oare e adevărat?! Mie îmi trebuie pentru reparaţia locuinţei să găsesc undeva 20 de mii, va trebui să iau credit pe 2 ani. Iar acestui om, care încă nu s-a manifestat în calitate de adevărat şef al statului, „i-a picat” aşa un noroc! Unde e dreptatea pe această lume?”.

 Ana, psiholog:

 „Fapta lui Timofti semnifică ori neînţelegerea totală a ceea ce se întîmplă în ţară, cu populaţia ei, ori indiferenţa totală faţă de aceasta. Noi singuri sîntem de vină că ne conduc astfel de oameni, trebuia să ne gîndim înainte la aceasta”.

 Constantin, designer:

 „Sincer vorbind, nu poate să nu ne revolte această informaţie. Pe cîte înţeleg eu, 400 de mii de lei şeful statului intenţionează să-i primească în calitate de compensaţie pentru că a fost constrîns să renunţe la munca în judecătorie. După părerea mea, este cinic să procedezi astfel. Dacă ai acceptat să fii Preşedinte, fă-ţi munca şi primeşte acel salariu, care ţi se cuvine...”.

 Cristina, profesoară:

 „Nu este clar, pentru care merite noului nostru Preşedinte i-au alocat această sumă frumuşică. Este foarte interesant, de ce această sumă este alocată anume în momentul, cînd economia ţării trece prin criză, cînd ramura agriculturii este în stare deplorabilă. De fapt, toată această situaţie mi-a amitit de Premiul Nobel pentru Preşedintele SUA Barack Obama”.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1509 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Moara Domnească. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Glodeni și la 179 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Viișoara a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.