18 iulie 2012, 14:28 Realitatea moldovenească views 6309
18 iulie 2012, 14:28 Realitatea moldovenească views 6309

Ministerul de Externe al Ucrainei a reiterat necesitatea de a restabili controlul Chişinăului asupra Transnistriei


Foto: podrobnosti.ua 

Poziţia Ucrainei referitor la Transnistria rămîne neschimbată şi se bazează pe principiul integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. La Kiev este remarcat un nou progres în soluţionarea statutului Transnistriei, transmite agenția „Novii reghion”.

Despre aceasta a declarat, marţi, purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Voloşin.

„Între 12-13 iulie la Viena, a avut loc o nouă rundă de negocieri în formatul " 5 +2 "de soluţionare a problemei transnistrene. Partea ucraineană, de asemenea, a participat la această întîlnire, pentru că prioritatea noastră este de a rezolva această problemă. Acest lucru este una dintre cele mai importante priorităţi ale politicii noastre externe. Ucraina din nou constată progrese în rezolvarea acestei probleme. Discuţiile recente de la Viena au arătat dinamica relaţiilor dintre Chișinău şi Tiraspol. În mare parte, această dinamică a fost atinsă datorită eforturilor Kievului. Noi confirmăm faptul că Tiraspolul şi Chişinăul sînt în căutarea unei formule reciproc acceptabile pentru soluţionarea problemei transnistrene. Şi poziţia Ucrainei este de a păstra integritatea teritorială a Republicii Moldova”, - a spus oficialul ucrainean.

„Următoarea rundă de negocieri," 5 +2 "va avea loc în septembrie 2012. Dar astăzi putem spune cu încredere că negocierile au intrat în faza activă”, - a subliniat Voloşin.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1482 locuitori

Zagarancea este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elizavetovca, Semeni și Zagarancea. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1482 de oameni. Satul Zagarancea a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.