|
Cîți bani vor fi cheltuiți pentru alegeri
Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 24 februarie din bugetul de stat se alocă peste 110 milioane de lei.
Peste 70% reprezintă bani pentru remunerarea muncii celor circa 24 de mii de funcționari electorali. Urmează să fie asigurată activitatea organelor electorale: consilii de circumscripție electorală, birouri electorale ale secțiilor de votare. De asemenea, bugetul prevede cheltuieli pentru serviciile tipografice, adică pentru tipărirea tuturor documentelor electorale: procese-verbale, liste electorale, buletine de vot.Pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ, care se va desfășura în aceeași zi cu alegerile parlamentare, sînt alocați peste 10 milioane de lei.
Banii sînt prevăzuți pentru buletine de vot, procese-verbale, acte de constatare, legitimații, formulare pentru birourile electorale ale secțiilor de votare, etichete de securizare și alte materiale electorale. Devizul prevede și cheltuielile care se referă la suplinirea personalului în vederea organizării activităților pentru desfășurarea referendumului pentru toate birourile electorale.
Plafonul mijloacelor financiare pentru fiecare concurent electoral în circumscripția națională este de 86 871 855,75 lei, iar pentru fiecare concurent electoral în circumscripția uninominală – 1 845 000 lei. Plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul bancar „Fond electoral" al participanților la referendumul republican consultativ din data de 24 februarie 2019 a fost stabilit în mărime de 43 450 053,38 lei.
Cuantumul creditului fără dobîndă acordat concurenților electorali la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 este de 50 de mii de lei pentru fiecare partid politic, organizație social-politică și bloc electoral, în cazul circumscripției naționale. Pentru candidații la funcția de deputat în Parlament, desemnați de partide politice, organizații social-politice și blocuri electorale, precum și pentru candidați independenți, în circumscripții uninominale, creditul este de 10 mii de lei.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1984
- Populația:
- 319 locuitori
Gornoe este un sat din cadrul comunei Micăuți, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Gornoe a fost înființat în anul 1984.
Comentarii
(0)