25 ianuarie 2019, 17:15 Realitatea moldovenească views 16159
Cînd vom afla numărul total al concurenților la alegeri
25 ianuarie 2019, 17:15 Realitatea moldovenească views 16159

Cînd vom afla numărul total al concurenților la alegeri

Preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, spune că pe data de 31 ianuarie se va cunoaşte cîţi concurenţi electorali vor fi înregistraţi oficial pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Comisia Electorală Centrală informează că, în circumscripțiile electorale uninominale, au fost depuse 360 de dosare pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de deputat.

Pînă la data de 25 ianuarie curent, de către consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale au fost înregistrați 246 de concurenți electorali, dintre aceștia 25 sînt independenți.

Totodată, 7 cereri de înregistrare a candidaților la funcția de deputat au fost respinse, iar 107 dosare se află în curs de examinare. Astfel, consiliile electorale de circumscripție electorală uninominală, în cel mult 7 zile, vor decide asupra înregistrării sau neînregistrării candidaţilor.

Reprezentanții a 24 de grupuri de inițiativă înregistrate în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale nu au restituit listele de subscripție consiliului electoral de circumscripţie. Potrivit cadrului normativ, după finalizarea colectării semnăturilor pentru susţinerea candidaților la alegeri, listele de subscripţie urmează a fi depuse la organului electoral care le-a eliberat.

Termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare a expirat ieri, 24 ianuarie 2019.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , candidat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2440 locuitori

Nimereuca este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerlina și Nimereuca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2440 de oameni. Satul Nimereuca a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.