|
Graficul testărilor în instituțiile de învățămînt
Graficul testărilor în instituțiile de învățămînt a fost făcut public de către conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a avut astăzi o ședință de lucru cu șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului, organizată de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Cei prezenți la ședință au discutat despre organizarea examenelor și evaluărilor naționale, precum și desfășurarea olimpiadelor şcolare în anul 2019.
Potrivit datelor prezentate, pe 20 februarie va avea loc testarea la treapta primară, pe 21 februarie – la treapta gimnazială, iar pe 22 februarie – la treapta liceală. Testarea candidaților la examenele de absolvire se va desfășura în perioada 1-12 aprilie.
Totodată, în bugetul de stat pentru acest an sînt prevăzute peste 7 milioane de lei pentru organizarea olimpiadelor și concursurilor.
În cadrul evenimentului, secretarul general de stat Igor Șarov a menționat că „ministerul va asigura în continuare corectitudinea și transparența în procesul de desfășurare a evaluărilor naționale".
La rîndul său, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, a prezentat criteriile de selectare a persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea examenelor și evaluărilor naționale, principiile de acordare a notei „10" din oficiu în baza certificărilor internaţionale la proba de examen la limba străină, normele de completare a bazei de date despre candidaţii de la examenele de absolvire și verificarea acestora.
De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate principalele acțiuni întreprinse în ultimii ani pentru susținerea elevilor care obțin rezultate la olimpiadele regionale şi internaţionale. Cea mai recentă măsură în acest sens a fost majorarea de către guvern a alocațiilor destinate alimentației în perioada concursului și pentru procurarea articolelor de birotică, pentru participanții la olimpiade și profesorii implicați în pregătirea acestora.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1786
- Populația:
- 144 locuitori
Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.
Comentarii
(0)