Profesorii vor avea zi de muncă de opt ore
Profesorii din toate instituţiile de învăţămînt din ţară vor avea zi de muncă de opt ore, la fel ca funcţionarii publici şi alţi angajaţi bugetari din Republica Moldova. Despre aceasta a comunicat pentru NOI.md ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, care a precizat că prevederea respectivă se conţine în proiectul Codului Educaţiei al Republicii Moldova.
“Va fi o altă formulă de angajare a profesorilor. În sfîrşit, vom scăpa de aceste norme de ore, care au indus atîta vrajbă în breaslă şi care au făcut ca pentru una sau două ore oameni să devină duşmani”, a menţionat Şleahtiţchi.
Totodată, el a precizat că, după adoptarea Codului Educaţiei, va fi elaborată o nouă viziune asupra încadrării în cîmpul muncii, prin care pedagogul va avea posibilitatea să se manifeste în alt mod la şcoală.
Proiectul Codului Educaţiei vine să înlocuiască Legea învăţămîntului din 1995. Conform Codului, în Moldova va apărea o Agenţie naţională pentru asigurarea calităţii în învăţămînt, care va elabora standardele ştiinţei de calitate. În 2010, Codul Educaţiei a fost propus spre dezbateri, iar ministrul Educaţiei de atunci, Leonid Bujor, susţinea că cea mai importantă schimbare este faptul că acesta include micşorarea atît a numărului de ore, cît şi a conţinutului obiectelor de studiu. Codul urmează a fi supus dezbaterilor în cadrul Guvernului, iar ulterior - în Parlament.
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
- Planeta a început să trăiască într-o altă dimensiune
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1901
- Populația:
- 57 locuitori
Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.
Comentarii
(0)