15 noiembrie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 9121
Din iulie, salariul și indemnizația pentru creșterea copilului vor fi ridicate în paralel
15 noiembrie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 9121

Din iulie, salariul și indemnizația pentru creșterea copilului vor fi ridicate în paralel

Din 1 iulie 2019, persoane care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului vor putea ridica în paralel și indemnizația, și salariul, dacă au revenit la muncă, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de executiv.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2020, dreptul la indemnizația lunară pentru creșterea copilului va fi realizat opțional. Beneficiarul, la alegere, fie va ridica indemnizația până când copilul împlinește 3 ani, în cuantum de 30% din baza de calcul stabilită pentru fiecare an, fie o va ridica până la 2 ani, în primul an în cuantum de 60% din baza de calcul stabilită, iar în al doilea – 30%.

De asemenea, proiectul de lege propune ca indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de tuberculoza, SIDA, maladie oncologică să fie stabilite indiferent de durata stagiului de cotizare.

Stabilirea, calcularea și achitarea indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă va fi realizată de către Casa Națională de Asigurări Sociale.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

salarii , indemnizatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.