09 octombrie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10405
Cum să abolim funcția președintelui? Sau tot noul este un vechi dat uitării
09 octombrie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10405

Cum să abolim funcția președintelui? Sau tot noul este un vechi dat uitării

Acum o săptămînă președintele parlamentului Andrian Candu a declarat, că dacă Partidul democrat va face parte din majoritatea parlamentară, el ar putea pune problema desființării instituției prezidențiale.

"Vreau să întreb: avem noi nevoie de instituția prezidențială și de președinte, merită să cheltuim bani în acest scop, dacă deja a patra oară noi îi îndeplinim atribuțiile? Președintele nu poartă răspundere pentru succesele sau eșecurile acestui guvern ", - a declarat spicherul.

Majoritatea experților au fost de părere că este vorba despre o demonstrare pre-electorală a mușchilor în condițiile conflictului permanent între PD-ul aflat la guvernare și șeful statului (recent, Igor Dodon a fost încă odată suspendat "temporar"din funcție deoarece a refuzat să semneze decretele privind numirea celor doi miniștri noi, iar după ce a întors parlamentului Legea privind desființarea stadionului republican, el riscă să fie suspendat încă odată). Totuși unii comentatori politici nu exclud că după alegeri democrații într-adevăr ar putea pune problema abolirii postului de președinte, pe motiv că astfel vom "economisi semnificativ mijloacele care azi se irosesc pentru întreținerea administrației președintelui, în timp ce acești bani ar putea fi utilizați pentru proiectele sociale, care ar permite îmbunătățirea vieții cetățenilor ".

Continuarea aeticolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.