02 septembrie 2018, 13:00 Realitatea moldovenească views 13092
„Nota doi” pentru orgasm
02 septembrie 2018, 13:00 Realitatea moldovenească views 13092

„Nota doi” pentru orgasm

Ceea ce adineauri era o temă foarte intimă, care nu se discuta public, astăzi în multe țări devine o disciplină școlară obligatorie. Iar vîrsta copiilor obligați să studieze sîrguincios filozofia relațiilor sexuale scade de la an la an. Și în unele școli din Moldova, cu titlu de experiment, a fost introdusă educația sexuală.

Kama Sutra – obligatorie

La început de august zeci de mii de canadieni au ieșit în stradă în cadrul unor proteste de amploare. Ei pledau împotriva noului curs școlar de educație sexuală: de la 1 septembrie, în școlile de stat, copiilor li se va preda ceea ce adineauri era considerat perversitate. Pedagogilor li se ordonă să le indice copiilor de 9 ani "o modalitate plăcută de a-ți cunoaște corpul" și să le vorbească despre diverse modalități de dezmierdare homosexuală.

În prezent, în Canada așa-numita vîrstă a consimțămîntului sexual este de 16 ani, însă funcționarii, în frunte cu guvernatorul provinciei Ontario, reprezentanta comunității LGBT Kathleen Win, intenționează să o reducă la 6. În Ontario, programul educației sexuale deja prevede că în clasa 1 trebuie studiată identitatea de gen, într-a doua – consimțămîntul pentru sex, într-a treia – relațiile homosexuale. Părinții care consideră că la școală copiii trebuie să învețe citirea și scrierea, nu particularitățile dragostei homosexuale, sînt extrem de neliniștiți. Cei mai înstăriți își înscriu copiii la școli private, cei mai săraci îi transferă la externat.

La început articolele, cu predilecție din presa rusă, despre faptul că în școlile din Europa și America de Nord copiii mici sînt inițiați în tainele sexului erau percepute ca niște falsuri, ca parte a faimoasei ”propagande rusești” de discreditare a valorilor occidentale.

Cititorii nu doreau să creadă că e adevărat. Cu timpul însă aceste articole au devenit atît de numeroase, iar sursele – atît de neîndoielnice, încît nu mai puteau fi catalogate drept ”falsuri”, ”propagandă” sau ”traduceri eronate”.

În Marea Britanie lecțiile de sex și construire a relațiilor (Sex and relationship education) sînt obligatorii pentru copiii de la 11 ani, ele cuprind și aspectele biologice ale comportamentului sexual. Disciplina este inclusă în orarul lecțiilor în conformitate cu planul național de instruire. După orele de educație sexuală, copiilor li se propune să ”consolideze materialul studiat” în camere izolate, fără prezența adulților.

Recentul sondaj efectuat de Institutul de Cercetări Social-Politice (IPPR) printre adolescenți a arătat că majoritatea absolută a fetelor și băieților se plîng de faptul că, adesea, în cadrul acestor ore depravarea este prezentată ca normă și că asupra lor se fac presiuni pentru ca ei să înceapă viața sexuală înainte de maturitate.

Părinții elvețieni care luptau contra educației sexuale în grădinițele de copii și în clasa 1 au suferit eșec după ce Curtea de Apel a cantonului Basel-Stadt a respins cererea părinților din Basel de a-i scuti pe copiii lor de lecțiile de educație sexuală pînă în clasa a doua a școlii primare.

Jurații au considerat că aceste lecții ”nu contravin drepturilor de bază”. Curtea Supremă subliniază importanța și scopul profilacticii educației sexuale. Ea a amintit că aceste lecții au menirea de ”a-i proteja pe copii de riscul abuzurilor și de a crește gradul de conștientizare a aspectelor legate de sănătate și sexualitate”. În plus, aceste ore de școală ”completează educația dată de părinți”.

Educația sexuală în școli a provocat agitație la Basel-Stadt în urma demonstrării publice a ”valizei de instruire” a profesorilor, cu un penis de lemn și un vagin de pluș. A fost creat un comitet părintesc pentru a da start inițiativei populare federale de interzicere a ”sexualizării școlii”.

Și în Polonia, Italia, Spania există lecții de educație sexuală. În multe țări aceasta este obligatorie, și doar anumite documente care atestă că familia este foarte religioasă și copiilor ei nu li se permite prezența la asemenea lecții, îi poate scuti de necesitatea frecventării lor. Absențele fără motiv nu se admit.

Deosebit de multe scandaluri privind orele de educație sexuală s-au iscat în ultimul timp în Germania, iar la adresa sistemului educațional german răsună tot mai multe critici. În special, anume privind lecțiile de educație sexuală. În programul școlar obligatoriu acestea apar în clasa a patra. Cu ajutorul unor ilustrații expresive, a unor programe video și a materialelor didactice intuitive, elevilor li se spune despre Kama Sutra, dragostea dintre persoanele de același sex și maternitatea surogat.

În unele școli din Berlin chiar și cei mai mici copii pot avea lecții de sex. Elevii din clasele 1-2, cu ajutorul unor manuale intuitive al căror conținut uneori este acceptabil doar în cazul revistelor pentru adulți, află despre diferite metode de satisfacere sexuală. Jenați, copiii adesea refuză să mai meargă la ore. Acum cîțiva ani, la o școală din or. Borhen, în timpul unei lecții de acest fel 8 elevi au leșinat la vederea imaginii organelor sexuale.

În școlile din Chicago (SUA) elevilor din cl.5-a li se predau particularitățile sexului anal. În prezentare au fost incluse diapozitive evident nepotrivite pentru copii, precum și ”demonstrarea” utilizării prezervativelor masculine și a celor feminine. În cadrul programului dat, copiilor li se spune că ”tinerii de 12 ani și mai mult pot apela la serviciile de sănătate sexuală fără acordul părinților”. În statul Nebraska, pedagogilor li se recomandă cu insistență să nu utilizeze ”expresii de gen” cum ar fi ”băieți și fete” sau ”doamne și domni”. Ele trebuie înlocuite cu noțiuni comune: „cititori”, „sportivi” etc. Această abordare, cică, ar reduce acuitatea problemelor de gen.

Nu putem spune că aceste inovații în programul școlar nu au trezit împotrivirea elevilor și a părinților lor. În Canada acțiuni masive de protest ale elevilor s-au desfășurat în anul curent deja de trei ori. Mii de oameni manifestează pentru păstrarea familiei tradiționale și a moralei în Franța și alte țări. Însă, deși acestea au loc în țări cu democrație dezvoltată, autoritățile nu iau în seamă părerea părinților și a copiilor. Mai mult – mass-media a scris de multe ori că părinții care refuză să-și trimită copiii la orele de educație sexuală au fost amendați și chiar condamnați la închisoare sau decăzuți din drepturile părintești.

Despre asemenea cazuri au vorbit mult „Mamele ruse” – mișcare internațională ce unește familiile ruse care în alte țări au avut de suferit din cauza justiției juvenile, adică părinții au fost despărțiți de copiii lor. „Mamele ruse” numesc „Lecțiile de emancipare” pervertire a minorilor și publică articole și adresări video la acest subiect. Neliniștea lor este provocată de faptul că în Europa se încearcă diminuarea maximă a rolului părinților, reducerea lui la funcțiile biologice, în timp ce sarcinile de educare și le asumă serviciile sociale. Tot ele distribuie copiii sechestrați în internate sau în alte familii. Adesea – de același sex. În opinia „Mamelor ruse”, este vorba despre o rețea globală de pedofilie, în care nimeresc copiii sechestrați de la părinții lor. Spre exemplu, un copil înfiat de un cuplu de homosexuali a devenit starul unui film porno la doar 2 ani! Reprezentanții organizației cred că trebuie să lupte contra acestor lucruri.

„Pînă cînd nu ne-au recodificat și nu ne-au sechestrat copiii, trebuie să declarăm cine sîntem, trebuie să fim mîndri că sîntem bărbați, femei, mame, tați, bunici, și că avem dreptul să educăm copiii noștri așa cum se obișnuiește la noi: în spiritul castității și a valorilor morale”, spun ei.

Continuarea articolului cititi pe Noi.md.

Cuvinte cheie:

educația sexuală , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
89 locuitori

Şofranovca este un sat din cadrul comunei Cîşla, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cantemir și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 89 de oameni. Satul Şofranovca a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.