19 mai 2012, 00:01 Realitatea moldovenească views 7759
19 mai 2012, 00:01 Realitatea moldovenească views 7759

Moldova își ia adio de la Maria Bieșu

Astăzi, în zi de doliu național, Moldova o petrece în ultimul drum pe primadona Operei Naţionale Maria Bieşu. Artista a încetat din viaţă la 16 mai după o grea suferință.

Interpreta a lăsat un mesaj pentru cetăţenii Republicii Moldova. Textul a fost înregistrat de apropiații  Mariei Bieşu:

"Dragii mei concetăţeni, susţinerea pe care o simt din partea dumneavoastră nu doar în ultimul timp, dar pe tot parcursul vieţii mele de creaţie, îmi oferă dreptul să mă adresez vouă cu aceste cuvinte de dragoste şi recunoştinţă şi cu acest mesaj către bunătatea dumneavoastră. M-am născut cîndva pe acest pămînt, în ţara care se numea Regatul României. Recunoaşterea mi-a venit tot pe acest pămînt, dar care se numea Uniunea Sovietică. Astăzi, am susţinerea locuitorilor Patriei mele iubite, Republica Moldova. Vreau ca pămîntul nostru să prospere, să aducă lumii bunătate şi lumină. Faceţi tot ce vă stă în puteri ca să fie aşa. Cu dragoste, a voastră Maria Bieşu. 15 mai 2012".

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
824 locuitori

Mîrzeşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mîrzeşti și Mîrzaci. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 824 de oameni. Satul Mîrzești a fost menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.