30 aprilie 2012, 10:15 Realitatea moldovenească views 3027
30 aprilie 2012, 10:15 Realitatea moldovenească views 3027

Primăria municipiului Chişinău a încălcat legea în eliberarea autorizațiilor pentru mitingurile de 1mai

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), declară că, după ce a decis să acorde prioritate Guvernului şi sindicatelor de a organiza manifestări pe 1 mai, primăria Chișinău a încălcat legea cu privire la întruniri, transmite Info-Prim Neo.

Directorul executiv CReDO, Sergiu Ostaf a anunţat la o conferinţă de presă, că, conform legii, Partidul Comunist a primit prioritate în organizarea demonstraţiei, după ce Partidul Liberal Democrat, care a depus primul cerere, a refuzat la miting în favoarea sindicatelor. Cu toate acestea, legea nu prevede posibilitatea ca un organizator al acțiunii să refuze în favoarea altui organizator, dacă aceasta încalcă ordinea succesiunii.


"Ne pare rău pentru lipsa de atitudine constructivă din partea solicitanților autorizației pentru acțiunile de 1 mai, în special pentru că la moment Partidul Liberal Democrat şi sindicatele ar putea organiza mitinguri în prima jumătate a zilei, iar Partidul Comunist - în a doua. O astfel de decizie ar fi în interesul tuturor solicitanţilor ", - a spus Ostaf.

Directorul CReDO, de asemenea, a remarcat faptul că Primăria ar putea oferi tuturor solicitanților care au depus cerere pentru organizarea de mitinguri la 1 mai, cîte un sector pentru petrecerea întrunirilor. Locuri  potrivit pentru adunare ar putea fi scuarurile Teatrului Naţional de Operă şi Balet, Academiei de Ştiinţe, Parlamentului, Primăriei etc.


Potrivit lui Ostaf, decizia Primăriei arată că autorităţile nu s-au condus de lege, ci au cedat presiunilor din partea administrației centrale. Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului va trimite Primăriei o cerere formală de a revizui decizia de a acorda dreptul de a manifesta pe 1 mai unor solicitanţi privilegiați, şi anume guvernului şi sindicatelor.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3212 locuitori

Pituşca este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pituşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3212 oameni. Satul Pitușca a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.