26 aprilie 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 3326
26 aprilie 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 3326

Chișinăul și Tiraspolul intenționează să reia activitatea pentru reconectarea telefoniei fixe și mobile

Chișinăul și Tiraspolul intenționează să reia activitatea pentru reconectarea telefoniei fixe și mobile între ambele maluri ale Nistrului. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful guvernului moldovean, Vladimir Filat în cadrul ceremoniei de lansare a primului tren marfar care va tranzita teritoriul regiunii după o pauză de 6 ani, relatează MOLDNEWS.

"În viitorul apropiat noi ne vom întîlni pentru a semna un acord, similar celui în cazul comunicării feroviare. Este vorba despre restabilirea legăturii telefonice", a declarat prim-ministrul.

În cadrul întrevederii de la Rîbnița cu liderul Transnistriei, Evgheni Șevciuk, părțile au convenit și asupra faptului că o sută de copii din Moldova își vor petrece vacanța de vară în taberele din stînga Nistrului.

Amintim, că declarațiile privind restabilirea legăturii telefonice, întrerupte în 2004, durează din anul 2009. La începutul anului 2001 Moldtelecom a declarat că este gata să restabilească legătura cu malul stîng al Nistrului, dar, potrivit Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor , „pentru a relua legătura poștală, radio și de telefonie fixă între Republica Moldova și Transnistria nu există un cadru legal și reglementare fiscală adecvată".

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1468
Populația:
1663 locuitori

Ţareuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țareuca și Țahnăuți. Satul Țareuca este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1663 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1468.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.