26 aprilie 2012, 11:30 Realitatea moldovenească views 8557
26 aprilie 2012, 11:30 Realitatea moldovenească views 8557

Buletinul de identitate va avea dimensiuni mai mici, iar fişa de însoţire va fi eliminată

Pînă la sfîrşitul anului 2012, fişa de însoţire a buletinului de identitate ar putea fi eliminată, iar mărimea buletinului de identitate va fi de formatul unui card bancar. Aceste prevederi se conţin într-un proiect de lege, aprobat, astăzi, de Guvern, transmite MOLDPRES.

Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei a specificat pentru presă că noile buletine de identitate vor conţine datele de identificare clasice: numele, data naşterii, fotografia, dar şi domiciliul care, în prezent, se află pe fişa de însoţire. Fişa de însoţire va fi exclusă din momentul creării Registrului electronic al alegătorilor, unde vor fi stocate toate datele despre fiecare alegător.

Totodată, la a doua perfectare a buletinului de identitate, nu va mai fi necesară prezentarea livretului militar şi a actelor de stare civilă.

Potrivit lui Pavel Filip, proiectul de lege va contribui la diminuarea corupţiei din sistemul de eliberare a documentelor şi la diminuarea birocraţiei.

Preţul noilor buletine de identitate va rămîne neschimbat. Buletinul de identitate de tip nou va avea acelaşi termen de valabilitate. Noul model de buletin ar putea fi introdus pînă la finele anului. Vechiul buletin poate fi utilizat paralel cu cel nou pînă la data expirării.

Pentru a intra în vigoare proiectul de lege trebuie examinat și adoptat de parlament, transmite MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3938 locuitori

Balatina este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balatina, Tomeştii Noi, Clococenii Vechi și Lipovăţ. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3938 de oameni. Satul Balatina a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.